مدیریت ریسک در پراپ تریدینگ
مدیریت ریسک در پراپ تریدینگ یکی از مهارتهای کلیدی و مورد نیاز تریدرهاست که نقش مهمی در حفظ سرمایه و کسب سود مستمر از پراپ تریدینگ ایفا میکند. اگر استراتژیهای معاملاتی یک تریدر سودده باشند اما ریسک معاملات خود را به درستی کنترل نکند، خیلی زود حساب پراپ خود را از دست خواهد. در پراپ تریدینگ به دلیل دسترسی به سرمایه بزرگتر و رعایت قوانین پراپ فرم، نیاز به مدیریت ریسک نیز بیشتر میشود. به همین دلیل در این مقاله به بررسی اصول ضروری مدیریت ریسک در پراپ تریدینگ میپردازیم و با رایجترین اشتباهات تریدرها در مدیریت ریسک پراپ تریدینگ آشنا میشویم با اوستریچ همراه باشید.
اهمیت مدیریت ریسک در حساب های پراپ تریدینگ
در حساب های معاملاتی پراپ و پاس کردن چالش های پراپ تریدینگ میزان منضبط بودن شما در مواجهه با سرمایهی بالا از اهمیت بالایی برخوردار است؛ رعایت صحیح مدیریت ریسک به شما کمک خواهد کرد تا با اعتماد به نفس بیشتری معامله کنید، از ضرر های سنگین جلوگیری کرده و فرصت کسب سود را از دست ندهید.
همچنین ضرر های مکرر در معاملات پراپ میتواند موجب از دست دادن حساب معاملاتی شود، با رعایت صحیح مدیریت رییسک در معاملات میتوانید این احتمال را تا حد زیادی کاهش داده و شغل خود را حفظ کنید.
راهکار های عملی برای مدیریت ریسک در پراپ تریدینگ
داشتن یک برنامهی معاملاتی دقیق که اصول مدیریت ریسک را در الویت قرار دهد، برای معامله گران امری ضروری است. این برنامه به عنوان یک نقشه راه عمل کرده و به شما کمک میکند تا در معاملات خود نظم و انضباط داشته باشید و از تصمیم گیری های احساسی پرهیز کنید. در ادامه چند عنصر کلیدی برای ایجاد یک برنامهی معاملاتی با تمرکز بر مدیریت ریسک بیان شده است:
- استراتژی معاملاتی خود را مشخص کنید، داشتن یک استراتژی معاملاتی مشخص، از مهم ترین اقدامات در زمینهی مدیریت ریسک است. این استراتژی باید با شخصیت، سابقهی معاملاتی، اهداف سود و ضرر و دانش شما از بازار های مالی همخوانی داشته باشد.
- اهداف سود و ضرر را تعیین کنید، برای هر معامله حد سود و حد ضرر مشخصی را تعیین کنید؛ این اهداف به عنوان نقاط عطفی عمل میکنند که به معامله گران کمک خواهد کرد تا از ریسک های بیش از حد و ضرر های سنگین جلوگیری کنند و در عین حال، از فرصت کسب سود نیز بهره مند شوند. تعیین اهداف سود و ضرر، چهارچوبی مشخص برای معاملات ارائه میدهد و به معامله گران کمک میکند تا از مسیر خود منحرف نشوند و از تصمیم گیری های سریع و انجام معاملات بدون برنامه پرهیز کنند.
- اندازه موقعیت معاملاتی خود را مدیریت کنید، پوزیشن سایز یا اندازهی موقعیت معاملاتی به مقدار سهم یا ارزشی که یک معامله گر در یک معاملهی خاص خرید یا فروش میکند، اشاره دارد. تمرکز بیش از حد سرمایه در یک معاملهی خاص میتواند منجر به ضرر های سنگین شود؛ با رعایت صحیح پوزیشن سایز میتوانید جلوی از دست دادن سرمایهی خود در هر معامله یا دورهی معاملاتی خاص را بگیرید.
- از تنوع سازی سبد معاملاتی استفاده کنید، تنوع سازی به معنای توزیع سرمایه در بین طیف وسیعی از ابزار های مختلف مالی مانند ارز، سهام و کالا است. این به شما کمک میکند تا ریسک کلی معاملات خود را کاهش داده و حتی در شرایطی که بازار نوسانات زیادی دارد، ثبات بیشتری را در عملکرد خود داشته باشید.
مدیریت ریسک و راهنمای انجام آن
1. پیش از معامله با حساب واقعی، خود را در مورد بازار فارکس و ریسکهای آن آموزش دهید
شما باید انواع مختلف معاملات فارکس، ریسکهای مرتبط و نحوه استفاده از ابزارها و استراتژیهای معاملاتی مختلف را بفهمید.
2. یک برنامه معقولانه معاملاتی تدوین کنید و به آن پایبند باشید
برنامه تجاری شما باید استراتژی معاملاتی شما، قوانین مدیریت ریسک و استراتژی خروج را مشخص کند. اهمیت دارد که یک برنامه آماده داشته باشید و حتی زمانی که دارید سود از دست میدهید، به آن پایبند باشید.
3. همیشه استراتژی معاملاتی خود را تست کنید قبل از ریسک کردن پول واقعی
بک تست گرفتن از استراتژی معاملاتی خود را جدی بگیرید. استراتژی خود را در یک حساب آزمایشی یا با آزمون به تاریخهای تاریخی تست کنید. این به شما کمک میکند تا هر گونه ریسکهای احتمالی را شناسایی کنید و تا قبل از شروع معاملات با پول واقعی تغییراتی در استراتژی خود ایجاد کنید.
4. هرگز از مقداری که نمیتوانید از دست بدهید بیشتر ریسک نکنید
احتمالاً این قاعده مهمترین قانون مدیریت ریسک است. فقط پولی را که میتوانید بدون ایجاد مشکلات مالی از دست دهید را ریسک کنید. در حساب های پراپ توصیه می شود که تنها روی یک درصد از سرمایه ریسک کنید.
5. نسبت ریسک به مزیت معقولی انتخاب کنید
نسبت ریسک/ریوارد شما میزان پولی است که در یک معامله ریسک میکنید به نسبت مقدار پولی که ممکن است در یک معامله برنده کنید. قانون عملی خوب این است که به دنبال یک نسبت ریسک به ریوارد حداقل 1:2 باشید. این به این معناست که باید حداقل دو برابر پولی که در یک معامله برنده میشوید را ریسک کنید.
6. از حد ضرر یا دراودان شرکت پراپ خود آگاه باشید
بیشتر شرکتهای پراپ محدودیتهای حداکشش دارند. این به این معناست که شما نمیتوانید بیشتر از یک درصد خاصی از سرمایه تجاری خود را از دست دهید تا زمانی که از برنامه خارج شوید.
7. نقاط ورود و خروج خود را برای معاملات خود به طور مشخص تعیین کنید
تعیین نقاط ورود و خروج به شما کمک میکند تا از انجام معاملات تصمیمگیرانه و حفظ انضباط پیروی کنید.
8. از دستورات توقف زیان یا حد ضرر برای سریع بستن معاملات با زیان استفاده کنید
دستور توقف زیان دستوری برای بستن یک معامله با یک قیمت خاص است که حداقل زیان شما را محدود میکند.
9. از دستورات توقف سود یا حد سود برای قفل کردن سودهای خود در سطوح هدف واقعی استفاده کنید
دستور توقف سود یک دستور برای بستن یک معامله با یک قیمت خاص است که سودهای شما را قفل میکند.
10. از توقفهای متحرک در مواقع معاملات برنده برای محافظت از سودها استفاده کنید
یک توقف متحرک یک دستور توقف زیان است که همراه با حرکت قیمت جفت ارز در سود شما بالا و پایین میروید. این به شما کمک میکند تا سودهای خود را حفاظت کنید اگر قیمت در سود شما حرکت کند و سپس برگردد.
11. برای بدترین نتیجه ممکن شناسایی کنید و پیشزمینه را به طور پیش از ترتیب آماده کنید
مهم است که واقعبینی در مورد ریسکهای مرتبط با معاملات فارکس داشته باشید و برای احتمال از دست دادن پول آماده باشید.
12. از اندازهگیری خودداری کنید تا از معاملات بیش از حد جلوگیری کنید
معاملات بیش از حد یکی از بزرگترین اشتباهات تاجران فارکس است. مهم است که صبور باشید و فقط معاملات را انجام دهید وقتی احتمال موفقیت بالاست.
13. یاد بگیرید که در معاملات هیجانی خود را کنترل کنید
معاملات فارکس ممکن است به یک ترالی هیجانی تبدیل شوند. یاد بگیرید که هیجانات خود را کنترل کنید و از انجام تصمیمات بر اساس ترس یا طمع در ترید خود دوری کنید.
14. فقط با جفتهای ارزی معامله کنید که میتوانید در معاملات با بنیادها در ارتباط باشید
تمرکز کنید به ارزهایی که به بنیادهای آن دسترسی دارید. اطلاعات اقتصادی کلیدی که به طور منظم برای جفتهای ارزی منتشر میشود را تجزیه و تحلیل کنید.
15. نموادرهای معاملاتی خود را تنوع بدهید
همه تخممرغهای خود را در یک سبد نذارید. ریسک خود را بین چندین جفت ارز و استراتژی معاملاتی توزیع کنید. این به شما کمک میکند کلیه ریسک خود را کاهش دهید.
مقدار ریسک چگونه تعیین میشود؟
با قرار دادن حد ضرر برای معاملات، مقداراحتمال زیان را تعیین میکنیم.برای مثال در یک اکانت فاند 10,000$ اگر بر روی یک معامله حد ضرر ما 300 دلار باشد.در اصل ما 3 درصد از اکانت یا همان 300 دلار را در این پوزیشن ریسک کرده ایم. اگر حد سود ما 600 دلار باشد، ارزش خطر بر روی این معامله بیشتر میشود و زمانی که حد سود کمتر میشود، ارزش ریسک بر روی معامله هم پایینتر میآید. این مسئله را به عنوان ریسک به ریوارد هم میشناسیم.یعنی برای ریوارد یا همان پاداش 600 دلاری ما 300 دلار ریسک کردهایم که یک ریسک به ریوارد 1:2 را به ما میدهد.
معاملهگرانی که ریسک بیشتری میکنند، در اصل شانس بازدهی بیشتری خواهند داشت. برای مثال در همین شرایط اگر تریدر مورد نظر 400 دلار ریسک کند، پاداش و سودی که در یک معامله با ریسک به ریوارد 1:2 دریافت میکند800 دلار میباشد.
پس ریسک بیشتر بازدهی برای معاملهگر به ارمغان میآورد و به همین منوال ریسک کمتر بازدهی کمتری برای معاملهگر خواهد داشت. افزایش ریسک در برخی موارد میتواند برای معاملهگر بهتر باشد. اما در شرایط مشابه اگر معاملهی ما ضررده باشد،معاملهگری که ریسک کمتری داشته است برنده خواهد بود.
تامین سرمایه برای ترید شاید برای برخی از معاملهگران دشوار باشد و ریسک نابه جا بر روی سرمایه جبران ناپذیرتلقی شود. در اصل ریسک مانند یک شمشیر دولبه میماند که اگر آن را کنترل نکنیم دچار ضررهای زیادی خواهیم شد و اگر بتوانیم آن را درست مدیریت کنیم به سود سرشاری دست مییابیم.
مدیریت ریسک به معنی کاهش آن نمیباشد و ما باید بدانیم در چه زمانی احتمال زیان معامله را کاهش دهیم و در چه زمانی بیشتر ریسک کنیم تا پاداش خود را از بازار دریافت کنیم. به یاد داشته باشیم ما برای کسب سود در بازار فعالیت میکنیم و اگر از ریسک بترسیم، پاداش و جایزه ای دریافت نخواهیم کرد.
در برخی از موارد کاهش حجم معامله یک حرکت اشتباه در شطرنج سوددهی میباشد و باعث میشود که از بازار جا بمانیم.
سه وجه اصلی مدیریت ریسک
1- اجتناب از خطر
به معنی ریسک صفر میباشد.در این حالت معاملهگر هیچگونه خطری را متقبل نمیشود و منتظر یک موقعیت بهتر میماند. زمانی که بازار در حالت ناپایدار قرار میگیرد و یا خبرهای مهمیدر راه هستند، بهتر است از مخاطره اجتناب کنیم.
2- پذیرش ریسک
در این حالت معاملهگر تمامی جنبههای پوزیشن خود را ارزیابی کرده و آمادگی کامل را برای انجام معامله دارد. حتی اگر بازار در خلاف جهت پوزیشن هم پیش برود همچنان معاملهگر بر روی پوزیشن خود تاکید دارد و در بازار باقی میماند. پذیرش ریسک در زمانی قابل قبول است که که معاملهگر برای معاملات خود حد ضرر مطمئن قرار دهد.
3- کاهش یا تقسیم ریسک
شما میتوانید ریسک معاملهی خود را به صورت سیستماتیک تقسیم کنید. برای مثال پوزیشن خود را به سه پوزیشن با حجمهای ⅓ ازمعاملهی اصلی تقسیم کنید و تارگت سودهای کم، متوسط و زیاد برای معاملهی خود قرار دهید.